Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 257


COMUNICAT


Ministerul Apărării face precizarea că Direcția Legislație și Asistență Juridică nu a avizat inițiativa referitoare la amnistierea faptelor ce se pun în sarcina militarilor forțelor armate pe timpul evenimentelor din decembrie 1989, înaintată Parlamentului de către Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere.

Ministerul Apărării consideră că un astfel de proiect nu poate fi promovat în absența unei legi organice care să reglementeze acordarea amnistiei sau a grațierii colective.

Demersul în discuție, care îmbracă forma unui proiect de lege, a fost transmis Ministerului Apărării doar pentru formularea unui punct de vedere, de către Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților.

Poziția Ministerului Apărării a fost susținută astăzi, 8 septembrie, de ministrul Teodor Meleșcanu în cadrul audienței pe care a acordat-o, la sediul instituției, reprezentanților „Asociației 21 Decembrie”, „Alianței Civice”, „Ligii Studenților” și ai „Blocului Național al Revoluționarilor”.Biroul de Presă al Ministerului Apărării