Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru 0749080131

 


Comunicat nr. 276


Colaborare militar romno-bosniac


Ministrul Aprrii, Teodor Melecanu, l-a primit astzi, 22 septembrie, la sediul MAp, pe omologul su din Bosnia-Heregovina, Selmo Cikotic.

Situaia de securitate din Balcanii de Vest, summit-ul NATO de la Bucureti i identificarea unor noi modaliti de dezvoltare a colaborrii militare bilaterale au fost subiectele care s-au aflat n centrul discuiilor dintre cei doi minitri ai Aprrii.

“Suntem preocupai s sprijinim evoluiile pozitive din Balcanii de Vest i salutm decizia Alianei, exprimat n cadrul summit-ului de la Bucureti, de a ncepe un Dialog Intensificat cu Bosnia-Heregovina i Muntenegru”, a declarat ministrul Teodor Melecanu.

Ministrul bosniac al Aprrii, Selmo Cikotic, a subliniat importana pe care Romnia a avut-o ca ar gazd n cadrul summit-ului NATO pentru rezoluiile favorabile ntregii regiuni.

Avnd n vedere faptul c evenimentele recente din Georgia au reliefat ct de important este capacitatea informaiilor militare de a previziona evoluiile n domeniul militar i al securitii regionale, Teodor Melecanu a adresat prii bosniace invitaia de a participa cu specialiti i cursani la Centrul de Excelen NATO n domeniul HUMINT i CI (NATO CoE HUMINT & CI), de la Oradea. La rndul su, oficialul bosniac a salutat contribuia Romniei la eforturile de meninere a pcii din Bosnia-Heregovina i a propus, la rndul su, un schimb de experien n cadrul Centrului de pregtire pentru astfel de operaiuni.


Biroul de Pres al Ministerului Aprrii