Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru 0749080131

 


Comunicat nr. 276


Colaborare militară româno-bosniacă


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 22 septembrie, la sediul MAp, pe omologul său din Bosnia-Herțegovina, Selmo Cikotic.

Situația de securitate din Balcanii de Vest, summit-ul NATO de la București și identificarea unor noi modalități de dezvoltare a colaborării militare bilaterale au fost subiectele care s-au aflat în centrul discuțiilor dintre cei doi miniștri ai Apărării.

“Suntem preocupați să sprijinim evoluțiile pozitive din Balcanii de Vest și salutăm decizia Alianței, exprimată în cadrul summit-ului de la București, de a începe un Dialog Intensificat cu Bosnia-Herțegovina și Muntenegru”, a declarat ministrul Teodor Meleșcanu.

Ministrul bosniac al Apărării, Selmo Cikotic, a subliniat importanța pe care România a avut-o ca țară gazdă în cadrul summit-ului NATO pentru rezoluțiile favorabile întregii regiuni.

Având în vedere faptul că evenimentele recente din Georgia au reliefat cât de importantă este capacitatea informațiilor militare de a previziona evoluțiile în domeniul militar și al securității regionale, Teodor Meleșcanu a adresat părții bosniace invitația de a participa cu specialiști și cursanți la Centrul de Excelență NATO în domeniul HUMINT și CI (NATO CoE HUMINT & CI), de la Oradea. La rândul său, oficialul bosniac a salutat contribuția României la eforturile de menținere a păcii din Bosnia-Herțegovina și a propus, la rândul său, un schimb de experiență în cadrul Centrului de pregătire pentru astfel de operațiuni.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării