Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 277


Comemorarea eroului Ioan Grosaru


Batalionul 341 Infanterie, dislocat n baza militar Tallil din Irak, a comemorat mplinirea unui an de la decesul eroului militar romn, sublocotenent post –mortem Ioan Grosaru.

Cu aceast ocazie s-a oficiat, duminic 21 septembrie, un serviciu religios la care au participat comandantul Batalionului 341 Infanterie, locotenent–colonelul dr. Vasile Vreme, dar i militari romni care nu erau angrenai n misiuni la ora comemorrii.

Ioan Grosaru a czut la datorie la data de 21 septembrie 2007, cnd, n urma executrii unei misiuni de patrulare, TAB-ul n care se afla a fost avariat i a luat foc din cauza deflagraiei unui dispozitiv exploziv improvizat.
xxx
Ioan Grosaru avea 35 de ani. S-a nscut pe 24 octombrie 1972 ntr-o familie din Moldova, fiind al patrulea din cei apte frai ai si. S-a nrolat ca militar voluntar i a participat la misiuni n Afganistan (decorat cu medalia „NATO award for non-art. 5 operations”) i n Irak (decorat post mortem, de preedintele Romniei, cu Ordinul Naional „Steaua Romniei” n grad de Cavaler).


Biroul de Pres al Ministerului Aprrii