Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Vasile Maria, tel. 0742133569

 


Comunicat nr. 286


Prima echip OMLT va pleca n misiune n provincia Zabul


Ceremonialul de plecare n misiune a Echipei Operaionale de Consiliere i Legtur (OMLT), n teatrul de operaii din Afganistan, se va desfura vineri, 26 septembrie, ncepnd cu orele 11.30, n cazarma Batalionului 812 Infanterie din Bistria (Strada Avram Iancu nr.1-3).

Echipa OMLT, format din 14 ofieri i subofieri selecionai din structurile subordonate Brigzii 81 Mecanizat din Bistria, va avea ca principal misiune consilierea n domeniile stat major i administraie.a militarilor afgani dintr-o brigad dislocat n Provincia Zabul.

n cadrul ceremonialului se va da citire extrasului din ordinul de misiune, va fi efectuat apelul solemn, va fi oficiat o slujb religioas, activitatea ncheindu-se cu defilarea personalului din Batalionul 812 Infanterie.
***
Brigada 81 Mecanizat este prima mare unitate din Armata Romniei care particip la programul NATO de sprijin a instruirii Armatei Naionale Afgane cu o echip OMLT.

Strategia NATO pentru dezangajarea ISAF (Fora Internaional pentru Asisten de Securitate) se bazeaz pe constituirea i instruirea Armatei Naionale Afgane i atingerea capacitii operaionale care s permit angajarea independent n procesul de creare a unui mediu de securitate stabil n Afganistan.

Brigada 81 Mecanizat a fost nfiinat, la 1 martie 1995, n localitatea Dej. nc de la nceput, a ocupat un rol important n cadrul organismului militar, iar la 1 martie 1997 a fost nominalizat ca parte component a Forei de Reacie Rapid a Armatei Romniei.

ncepnd cu anul 1996, Brigada 81 Mecanizat a participat, alturi de celelalte structuri ale Armatei Romne, la misiunile internaionale asumate de ara noastr.


Biroul de Pres al Ministerului Aprrii