Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 295


Misiune CIMIC executată de militarii români din Afganistan


Militarii Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” dislocați în Afganistan au participat joi, 2 octombrie, la o misiune de cooperare civili-militari (CIMIC), cu specific medical, într-o localitate din districtul Qalat.

În cadrul acestei misiuni, copiii au primit rucsacuri conținând produse de igienă personală și rechizite școlare. Acestea au ajuns în posesia militarilor români cu ajutorul Asociației „Salvați Copiii” din România. Alături de aceste materiale, au fost distribuite pături și produse alimentare populației afgane din localitate.

În același timp, echipa medicală a batalionului și medici ai Echipei de Reconstrucție Provincială din Qalat au oferit localnicilor consultații și medicamente.

Pe timpul acestei misiuni comandantul detașamentului român, maiorul Virgil Ovidiu Pop, a avut o întâlnire cu liderul localității, în cadrul căreia l-a asigurat că îi va acorda tot sprijinul necesar, în vederea stabilirii unui climat de securitate în zonă.

Localitatea în care s-a executat această misiune se află pe principala cale de comunicații care face legătura între baza Lagman și o bază înaintată a forțelor românești.Biroul de Presă al Ministerului Apărării