Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: mr. Cristina IACOBUȚ, tel. 0722.380.138

 


Comunicat nr. 300


Comandantul Eurocorps, în vizită la Statul Major General


Generalul-locotenent dr. Mihail Orzeață, locțiitorul șefului Statului Major General, s-a întâlnit marți, 7 octombrie, cu generalul-locotenent Pedro Pitarch, comandantul Eurocorps.

În timpul întâlnirii, oaspetelui i s-au prezentat aspecte privind participarea Armatei României cu forțe în teatrele de operații și stadiul transformării organismului militar.

De asemenea, generalul-locotenent Pedro Pitarch a prezentat părții române structura, misiunile și activitățile curente ale Eurocorps.

Generalul Pitarch a vizitat Universitatea Națională de Apărare, Centrul de Instruire prin Simulare, Statul Major al Forțelor Terestre și unități militare din garnizoana București.

Generalul Pitarch a susținut și o prelegere în aula Universității Naționale de Apărare, pe tema “Securitatea și apărarea Europei”. „Sunt pe deplin convins că, într-o lume cu schimbări complexe și din ce în ce mai globalizată, Eurocorps ar putea fi un instrument militar eficient care să ajute Uniunea Europeană să-și îndeplinească obiectivul de a-și consolida rolul de putere globală”, a afirmat, la final, generalul-locotenent Pedro Pitarch.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării