Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. col. Leonard MOCANU tel.: 0744.359.491

 


Comunicat nr. 303


CONVOCAREA PENTRU ANALIZA DISCIPLINEI MILITARE ÎN GARNIZOANELE DIN MOLDOVA


Convocarea comandanților de garnizoane pentru analiza stării disciplinei militare a unităților din Moldova s-a desfășurat marți, 7 octombrie, la Focșani, în prezența șefului Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin.

Raportul de analiză a prezentat în detaliu starea disciplinară din unități, evidențiind deficiențele constatate în aplicarea reglementărilor specifice și abaterile de la disciplina rutieră și propunând măsuri de îmbunătățire a stării de lucruri.

La activitate a fost prezent și un reprezentant al Parchetului Militar Iași, care a evidențiat posibila incidență penală a unor abateri disciplinare. Șeful SMG le-a cerut celor prezenți implicare sporită în exercitarea actului de comandă, exigență în executarea controalelor și în evaluarea subordonaților, utilizarea rațională a tuturor resurselor umane și a pârghiilor regulamentare, precum și discernământ în aplicarea întregii game de recompense și de sancțiuni disciplinare.

În cadrul discuțiilor, comandanții de garnizoane au evidențiat și dificultățile cu care se confruntă în managementul resurselor umane și materiale și în asigurarea mentenanței tehnicii și a întreținerii cazărmilor. Șeful SMG a evidențiat că problemele ridicate se află în atenția conducerii armatei și a detaliat preocupările de îmbunătățire a cadrului normativ militar.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării