Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin, tel 0723.322.311

 


Comunicat nr. 314


MIL FEST 2008


Ministerul Apărării organizează duminică, 19 octombrie, începând cu ora 10.00, în Piața Revoluției din București, MIL FEST 2008, un eveniment în vederea lansării ofertei de locuri de muncă și a celei educaționale pentru anul 2009.

Pentru a asigura resursele umane de calitate necesare îndeplinirii obiectivelor de apărare și securitate națională, Ministerul Apărării angajează în 2009 aproximativ 4500 de soldați și gradați voluntari în diferite specialități din Forțele Terestre, Forțele Navale și din Forțele Aeriene (auto, geniu, comunicații și informatică, apărare NBC, rachete și artilerie, infanterie, tancuri, marină, radiolocație, parașutiști, logistică, aviație, poliție militară).

Totodată, Ministerul Apărării oferă, prin instituțiile militare de învâțământ, locuri și pentru ofițeri (în specialitățile: infanterie, auto, artilerie și rachete, vânători de munte, geniu, aviație, rachete și artilerie AA, radiolocație și piloți, ingineri navigație, ingineri electromecanici), pentru subofițeri și maiștri militari.

Reprezentanți ai Biroului de Informare-Recrutare din București și ai instituțiilor militare de învățământ vor oferi persoanelor interesate de profesia militară informații despre criteriile și standardele care trebuie îndeplinite pentru a accede la școlile, institutele și academiile categoriilor de forțe ale armatei.

Programul MIL FEST 2008 cuprinde demonstrații de mânuire a armamentului, executate de studenți militari din Academia Tehnică Militară și militari profesioniști din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”, exerciții de arte marțiale prezentate de militari din Batalionul 2 Infanterie ”Călugăreni” și concerte susținute de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării și de formații artistice profesioniste și de amatori din armată.

Cu acest prilej, publicului îi vor fi prezentate atât categorii de tehnică, armament, echipamente și uniforme militare, cât și tradițiile și misiunile armatei.

La MIL FEST 2008, în Piața Revoluției, vor concerta și Andra, Anna Lesko și trupa Sistem.




Biroul de Presă al Ministerului Apărării