Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 320


Dialog militar româno-muntenegrean


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, s-a întâlnit azi, 23 octombrie, 2008, la sediul MAp, cu omologul său muntenegrean, Boro Vuèiniæ.

Pe agenda discuțiilor bilaterale s-au aflat subiecte referitoare la dinamica securității regionale în Europa de Sud-Est, operațiunile desfășurate sub egida PESA, inițiativele regionale și parteneriatul NATO cu statele din zonă.

Cu acest prilej, ministrul român al Apărării a reiterat sprijinul constant pe care România îl oferă statelor din Balcanii de Vest, pentru integrarea în structurile euro-atlantice, preocupată fiind de consolidarea securității și stabilității în regiune.

“Am susținut ferm ideea lărgirii NATO, precum și decizia adoptată la summit-ul de la București privind demararea dialogului intensificat al Alianței cu Muntenegru și Bosnia Herțegovina, întrucât securitatea și stabilitatea în Balcanii de Vest au influențe și implicații directe asupra țării noastre”, a declarat ministrul Meleșcanu.

La rândul său, ministrul Boro Vuèiniæ a evidențiat eforturile pe care Muntenegru le face în procesul de aderare la Alianța Nord-Atlantică, guvernul de la Podgorica intenționând să participe cu trupe, precum și cu o echipă medicală, la misiunile Alianței în Afganistan.

În cadrul convorbirilor oficiale, cei doi demnitari au discutat despre situația de securitate din Regiunea Extinsă a Mării Negre, precum și despre potențialii factori de risc și instabilitate generați de “conflictele înghețate” din zonă.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării