Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 323


Ziua Armatei României


Armata Română își celebrează Ziua, sâmbătă, 25 octombrie. Cu acest prilej, Drapelul Național va fi arborat la toate sediile instituțiilor militare, iar la bordul navelor militare maritime și fluviale va fi ridicat Marele Pavoaz.

Ministerul Apărării organizează o serie de evenimente, în Capitală și în țară:

ÎN BUCUREȘTI

20-31 octombrie - Salonul de carte Polemos la „Galeria Artelor” și o expoziție de carte la „Rotonda Scriitorilor”, la Palatul Cercului Militar Național
23-31 octombrie – Expoziția „Medicina Militară în teatrele de operații, 1990-2008”, la Muzeul Militar Național
23 octombrie - Concert extraordinar al Muzicii Reprezentative a M.Ap, la Studioul „Mihail Jora” al Societății Române de Radiodifuziune (ora 19.30)
25 octombrie
- Ceremonii militare, religioase și depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol (ora 10.00) și la Monumentul Eroilor din al Doilea Război Mondial, de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (ora 11.30).
- Ziua Porților Deschise la Muzeul Militar Național și Muzeul Aviației (accesul liber al publicului între orele 10.00 și 16.00.)
- Concert extraordinar al Muzicii Reprezentative a M.Ap. și exercițiu demonstrativ al studenților Academiei Tehnice Militare în Parcul Alexandru Ioan Cuza (orele 17.00-19.00)
- Concert al Muzicii militare și exercițiu demonstrativ al Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” în Parcul Sergiu Celibidache (orele 17.00-19.00).

ÎN ȚARĂ

La Carei, în fața Ansamblului Monumental, vor avea loc ceremonii militare și religioase de depuneri de coroane și jerbe de flori în data de 25 octombrie.
Statele majore ale categoriilor de forțe ale armatei, comandamentele, marile unități și unitățile militare de pe întreg teritoriul țării desfășoară, în 25 octombrie, ceremoniale militare, religioase și depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele eroilor, adunări festive în cadrul cărora se va da citire ordinului ministrului apărării cu ocazia Zilei Armatei României. De asemenea, se va organiza Ziua Porților Deschise și vor avea loc activități cultural-artistice și sportive, simpozioane, întâlniri cu veteranii de război, expoziții, gale de filme și spectacole.

ÎN STRĂINĂTATE

În țările unde România are acreditați atașați ai apărării se vor organiza expoziții de carte, de publicații și fotografii cu tematică militară, precum și ceremoniale de depuneri de coroane și jerbe de flori la cimitire și monumente ale ostașilor români.
Militarii din teatrele de operații vor sărbători Ziua Armatei prin organizarea unor ceremoniale militare și a unor activități culturale și sportive la care vor fi invitați și parteneri din coalițiile multinaționale.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării