Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 334


Ministrul armean al aprrii, n vizit oficial n Romnia


Ministrul Aprrii, Teodor Melecanu, s-a ntlnit luni, 3 noiembrie, cu ministrul Aprrii al Republicii Armenia, Seyran Ohanyan, care efectueaz, mpreun cu o delegaie, o vizit oficial de dou zile n ara noastr, la invitaia prii romne.

n cadrul convorbirilor oficiale de la Ministerul Aprrii, au fost abordate teme de interes comun referitoare la transformarea NATO-reforma parteneriatelor, la situaia de securitate din regiunea extins a Mrii Negre, precum i la participarea la lupta mpotriva terorismului.

Cei doi oficiali au avut un schimb de experien privind reforma forelor armate din cele dou ri i au discutat despre cooperarea romno-armean n domeniul militar i al politicii de aprare, identificnd noi domenii de colaborare. La finalul ntlnirii s-a semnat Planul Bilateral de Cooperare pentru anul 2009.

n programul oaspetelui armean sunt prevzute primiri la Administraia Prezidenial i la Parlament, precum i ntlniri i discuii la Universitatea Naional de Aprare “Carol I” din Bucureti i la Academia Forelor Aeriene din Braov.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii