Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 334


Ministrul armean al apărării, în vizită oficială în România


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, s-a întâlnit luni, 3 noiembrie, cu ministrul Apărării al Republicii Armenia, Seyran Ohanyan, care efectuează, împreună cu o delegație, o vizită oficială de două zile în țara noastră, la invitația părții române.

În cadrul convorbirilor oficiale de la Ministerul Apărării, au fost abordate teme de interes comun referitoare la transformarea NATO-reforma parteneriatelor, la situația de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, precum și la participarea la lupta împotriva terorismului.

Cei doi oficiali au avut un schimb de experiență privind reforma forțelor armate din cele două țări și au discutat despre cooperarea româno-armeană în domeniul militar și al politicii de apărare, identificând noi domenii de colaborare. La finalul întâlnirii s-a semnat Planul Bilateral de Cooperare pentru anul 2009.

În programul oaspetelui armean sunt prevăzute primiri la Administrația Prezidențială și la Parlament, precum și întâlniri și discuții la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” din București și la Academia Forțelor Aeriene din Brașov.Biroul de Presă al Ministerului Apărării