Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 347


Secretarul de stat Georgeta Ionescu, la comemorarea ncheierii Primului Rzboi MondialSecretarul de stat Georgeta Ionescu, eful Departamentului pentru relaia cu Parlamentul i informare public, particip, n perioada 9 - 11 noiembrie, la manifestrile organizate n Frana cu ocazia comemorrii a 90 de ani de la ncheierea luptelor Primului Rzboi Mondial.

Ceremonialele se desfoar la Monumentul Eroilor Primului Rzboi Mondial din Mulhouse (provincia Alsacia) i la Mausoleul i Osuarul din Douaumont (provincia Lorena).

Activitile sunt prezidate de Herve Morin, ministrul francez al Aprrii, pe 10 noiembrie, i de Nicolas Sarkozy, preedintele Franei, pe 11 noiembrie.

x x x

n Romnia, va fi organizat mari, 11 noiembrie, de la ora 11.30, o ceremonie oficial la Monumentul ridicat n memoria militarilor francezi czui n Primul Rzboi Mondial din Parcul Cimigiu urmat de un concert susinut de fanfara Regimentului 30 Gard. La festivitile comemorative i-au anunat participarea lideri militari i civili din Ministerul Aprrii.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii