Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 347


Secretarul de stat Georgeta Ionescu, la comemorarea încheierii Primului Război MondialSecretarul de stat Georgeta Ionescu, șeful Departamentului pentru relația cu Parlamentul și informare publică, participă, în perioada 9 - 11 noiembrie, la manifestările organizate în Franța cu ocazia comemorării a 90 de ani de la încheierea luptelor Primului Război Mondial.

Ceremonialele se desfășoară la Monumentul Eroilor Primului Război Mondial din Mulhouse (provincia Alsacia) și la Mausoleul și Osuarul din Douaumont (provincia Lorena).

Activitățile sunt prezidate de Herve Morin, ministrul francez al Apărării, pe 10 noiembrie, și de Nicolas Sarkozy, președintele Franței, pe 11 noiembrie.

x x x

În România, va fi organizată marți, 11 noiembrie, de la ora 11.30, o ceremonie oficială la Monumentul ridicat în memoria militarilor francezi căzuți în Primul Război Mondial din Parcul Cișmigiu urmată de un concert susținut de fanfara Regimentului 30 Gardă. La festivitățile comemorative și-au anunțat participarea lideri militari și civili din Ministerul Apărării.Biroul de Presă al Ministerului Apărării