Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru / Purtătorul de cuvânt al MAp

 


Comunicat nr. 362


Comunicat


Ministerul Apărării a demarat anul acesta procedurile de plată în conturi curente/carduri a pensiilor cuvenite cadrelor militare în rezervă și în retragere, conform prevederilor art. 23 din Legea nr 388/2007 și ale Ordonanței de Urgență a Guvernului nr 37/2008, cu modificările și completările ulterioare.

În baza acestor reglementări, începând cu luna noiembrie 2008, Compania Națională Poșta Română S.A. nu mai are obligația să vireze drepturile de pensii în conturi curente/carduri deținute de către aceștia la bănci, potrivit convențiilor încheiate între pensionar, bancă și poștă și, ca urmare, s-au produs unele decalaje ale termenelor de plată a pensiilor.

Pentru remedierea acestei situații și până la realizarea unui flux coerent în transmiterea și prelucrarea datelor, de către toate structurile implicate, pentru evitarea oricărei situații de neplată a drepturilor bănești s-a convenit cu reprezentanții Companiei Naționale Poșta Română S.A. să se asigure achitarea pensiilor la domiciliul pensionarilor (menționat în cuponul de pensie), astfel:

- în luna noiembrie - plata se va efectua până la data de 24.11.2008, inclusiv;

- în luna decembrie - plata se va efectua până la data de 17.12.2008, inclusiv.

Pentru beneficiarii care nu vor fi găsiți la domiciliu (avizați), plata se va efectua la sediile oficiilor poștale până în penultima zi lucrătoare a lunii.

Pentru pensionarii care primeau drepturile de pensie la domiciliu, se vor respecta zilele de plată planificate.

Precizăm că, la nivelul Ministerului Apărării, există în totalitate fondurile necesare pentru plata pensiilor.

În paralel, se va acționa pentru perfectarea documentelor și informațiilor necesare pentru ca, începând cu luna ianuarie 2009, plata pensiilor să se efectueze în conturi curente/carduri.

Pentru a se preîntâmpina, în viitor, situațiile neplăcute în transmiterea drepturilor bănești, este necesar ca beneficiarii să transmită, în timp util, la structura de pensii, orice modificări intervenite în datele personale.Biroul de Presă al Ministerului Apărării