Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Constantin MOISA / tel. 0724.222.347

 


Comunicat nr. 377


Reuniunea ordinar a Comitetului interministerial


Centrul de Coordonare i Monitorizare a Implementrii Acordului de Acces (CCMIA), din cadrul Departamentului pentru Politica de Aprare i Planificare, a organizat n data de 10 decembrie 2008, la Palatul Cercului Militar Naional, Reuniunea ordinar a Comitetului interministerial, constituit n baza HG 565/2007 completat cu HG 456/2008 pentru implementarea Legii nr. 268 din 29 iunie 2006 privind „Acordul dintre Romnia i Statele Unite ale Americii privind activitile forelor Statelor Unite staionate pe teritoriul Romniei”.

Reuniunea a fost condus de preedintele Comitetului interministerial, Corneliu Dobrioiu, secretar de stat i ef al Departamentului pentru Politica de Aprare i Planificare din cadrul Ministerului Aprrii.

La eveniment au participat secretari de stat i reprezentani ai ministerelor i instituiilor publice din arcul guvernamental cu atribuii n implementarea prevederilor „Acordului dintre Romnia i Statele Unite ale Americii privind activitile forelor Statelor Unite staionate pe teritoriul Romniei”.

Pe parcursul reuniunii, oficialii ministerelor i instituiilor participante au prezentat stadiul privind punerea n aplicare, de ctre fiecare minister pe domeniul su de responsabilitate, a obligaiilor ce decurg din Acordul de Acces i aranjamentele de implementare ale acestuia, precum i soluii de rezolvare a unor disfuncionaliti aprute n procesul de implementare a Acordului de Acces.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii