Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Dorin Cotea, tel 0723522530

 


Comunicat nr. 380


Ceremonial de plecare a Batalionului 21 Vânători de Munte în Afganistan


Ceremonia militară prilejuită de plecarea în teatrul de operații din Afganistan a militarilor din Batalionul 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi” a avut loc luni, 15 decembrie, la Predeal.

“Sunteți soldații păcii într-o lume care n-a mai cunoscut pacea de peste trei decenii. Ajutați poporul afgan să-și construiască un viitor mai bun,” a declarat generalul-locotenent (r) Ion Oprișor, consilier de stat în departamentul Securității naționale și secretar al C.S.A.T., prezent la ceremonie.

La rândul său, generalul-locotenent Teodor Frunzeti, șeful Statului Major al Forțelor Terestre a subliniat: “Sunteți cei mai buni ambasadori ai României, căreia îi reprezentați interesele, alături de ceilalți militari care execută misiuni în teatrele de operații” și le-a cerut să aibă grijă “colegi de colegi și comandanți de subordonați”, astfel încât să se întâlnească în aceeași formulă peste șase luni.

La festivitate au mai participat, alături de membri ai familiilor militarilor, reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării, precum și ai oficialităților locale.

Cu acest prilej, urmașii familiei generalului Mociulschi au oferit batalionului care poartă numele legendarului comandant trofeul “general Mociulschi” pe anul 2008.

Militarii Batalionului 21 Vânători de Munte vor înlocui, la Qalat, pe colegii lor din Batalionul 30 Manevră, care se află în misiune din luna iulie a acestui an.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării