Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 71


COMUNICAT


Miercuri, 23 februarie a.c., la sediul Ministerului Apărării Naționale a avut loc, sub conducerea domnului Marius Bălu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, ședința Comisiei Centrale pentru Probleme Sociale din M.Ap.N.

Reprezentanții forțelor terestre, aeriene și navale au prezentat sinteze privitoare la unele disfuncționalități existente în domeniul social, precum și propuneri venite de la unitățile din subordine.

S-a discutat despre nevoia unei planificări bugetare adecvate care să nu mai producă efecte negative în acordarea drepturilor de echipare și bănești ale personalului. În acest context, s-a propus ca legile ce privesc salarizarea și statutele cadrelor militare, soldaților și gradaților profesioniști să fie considerate priorități legislative.

S-au făcut referiri la dificultatea asigurării cu medicamente, datorată birocratizării excesive a relației cu sistemul de asigurări de sănătate. De asemenea, s-a făcut apel la o mai bună organizare în folosirea locurilor de recuperare și de petrecere a concediilor, la sprijinirea în continuare a personalului disponibilizat prin programe de reconversie profesională și facilitarea participării la târguri de locuri de muncă.

S-a apreciat că înseși comisiile pentru probleme sociale trebuie să fie mai active și mai eficiente în rezolvarea, împreună cu responsabilii de domenii, a problemelor sociale semnalate.

Biroul de Presa al M.Ap.N.