Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru / Purttorul de cuvnt al MAp

 


Comunicat nr. 1


Militar rnit n Afganistan


Un militar din Batalionul 30 Vntori de Munte ,,Dragoslavele” a fost rnit astzi, 3 ianuarie, n jurul orei 16.00, ora Romniei, n Afganistan.

Soldatul voluntar Nicolae Paraschiva executa o misiune de intervenie rapid ntr-o patrul mixt, mpreun cu o echip genistic american (EOD) pe autostrada A1, la aproximativ 50 de kilometri de baza Lagman, Qalat.

Autovehiculul uor blindat de tip Humvee (HMMWV), n care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, militarii fiind atacai concomitent cu focuri de armament uor de infanterie i lovituri de arunctor de grenade antitanc.

Militarul rnit a fost evacuat de urgen pe calea aerului la spitalul din Kandahar, unde beneficiaz de asisten medical specializat.

Conform procedurilor standard de operare n astfel de situaii, zona a fost imediat securizat.

mprejurrile producerii evenimentului sunt cercetate de o comisie a Batalionului 30 Vntori de Munte „Dragoslavele”, condus de eful de stat major al unitii.

Conducerea Ministerului Aprrii Naionale monitorizeaz evoluia strii de sntate a militarului rnit i ine legtura permanent cu familia acestuia.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii Naionale