Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 52


Ceremonie militară la Baza 90 Transport Aerian - Otopeni


Sublocotenentul (post-mortem) Claudiu Chira, care a căzut la datorie pe timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, va fi repatriat cu o aeronavă militară aparținând Forțelor Aeriene Române, astăzi, 2 martie, în jurul orei 17.30.

După sosirea aeronavei, la Baza 90 Transport Aerian - Otopeni se va desfășura o ceremonie militară și se va prezenta ordinul ministrului apărării naționale privind înaintarea la gradul de sublocotenent post-mortem a sergentului major Claudiu Chira.

Va fi prezentat, de asemenea, Decretul prezidențial privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război, în semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit de Claudiu Chira în timpul executării misiunii.

Funeraliile sublocotenentului Chira vor avea loc miercuri, 4 martie, în localitatea Râșnov (județul Brașov), în prezența oficialilor din conducerea Ministerului Apărării Naționale și a Statului Major General.

Jurnaliștii care doresc să participe la ceremonia militară sunt rugați să trimită cererile de acreditare la fax nr. 021.3196022 până astăzi, 2 martie, ora 15.00, și vor fi așteptați, începând cu ora 16.00, la Baza 90 Transport Aerian - Otopeni.

Pentru acreditare se vor specifica numele jurnalistului, mijlocul de presă, date de identitate și numărul autovehiculului cu care se dorește accesul în baza aeriană.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale