Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Gabriel Pătrașcu, tel.: 0720264498

 


Comunicat nr. 67


Ceremonia repatrierii "Rechinilor Albi" de la Topraisar


Ceremonia repatrierii din Irak a militarilor Batalionului 341 Infanterie "Rechinii Albi" se va desfășura vineri, 13 martie, începând cu ora 10.00, la sediul unității din Topraisar.

Militarii constănțeni au efectuat, în perioada august 2008 - februarie 2009, aproximativ 1200 de misiuni, contribuind la efortul de reconstrucție a Irakului, prin asigurarea securității pe principalele rute de transport, paza unor obiective importante, asigurarea protecției forțelor Coaliției multinaționale, instruirea militarilor irakieni și coordonarea unor proiecte de îmbunătățire a vieții locuitorilor din provincia Dhi Qar.

Ei au participat la construcția sau reabilitarea a opt școli și cinci stații de filtrare și purificare a apei, construcția unei clinici medicale și a uneia veterinare, reabilitarea unui drum, construcția unei rețele electrice, sprijinirea micilor întreprinzători din domeniul agriculturii prin furnizarea de echipament specific colectării și păstrării laptelui proaspăt.

Este a treia misiune executată în teatrele de operații, după Balcanii de Vest (RoFND VIII, IX, X) 2004 - 2005 și Afganistan - 2006, la care Batalionul 341 Infanterie a participat.

La ceremonie au fost invitați, alături de rudele militarilor, reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale și ai administrației publice locale.

* * *

Jurnaliștii interesați să participe la acest eveniment sunt așteptați vineri, 13 martie, ora 09.30, la sediul Batalionului 341 Infanterie din Topraisar.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale