Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Gabriel Ptracu, tel: 0720264498

 


Comunicat nr. 75


Militarii particip la campania de mpdurire


Ministrul aprrii naionale, Mihai Stnioar, a participat duminic, 22 martie a.c., alturi de militari din compunerea Comandamentului Diviziei 1 Infanterie "Dacica" i ai Brigzii 2 Infanterie "Rovine", la campania de mpdurire care s-a desfurat n zona localitii Dbuleni, judeul Dolj.

"E o iniiativ demn de toat lauda, suntem i noi prezeni aici, reprezentanii Ministerului Aprrii Naionale. Este o desfurare de fore incredibil, sunt prezeni mii de oameni, de la elevi pn la pensionari. Pe de-o parte, este un lucru emoionant, iar pe de alta, ne d ncredere c atitudinea de respectare a naturii este prezent n rndul romnilor," a declarat Mihai Stnioar.

n cadrul aciunii, desfurat sub genericul "Romnia prinde rdcini", au participat 100 de militari (ofieri, maitri militari i subofieri) pe baz de voluntariat care, alturi de reprezentani ai administraiei publice locale i ai Direciei Silvice Dolj, au mbogit vegetaia forestier din apropierea comunei Dbuleni cu peste 1000 de puiei de salcm plantai pe un teren afectat de fenomenul de deertizare.

"Suntem alturi de populaia din aceast zon aa cum am fost i n urm cu trei ani pe timpul cnd s-au produs puternicele inundaii din primvara anului 2006. mpreun, militari i civili participm la construirea unui mediu curat i sntos pentru noi i copiii notri, totodat prin aceast activitate contribuim i la stoparea fenomenului de deertizare care afecteaz aceast localitate" a precizat comandantul Diviziei 1 Infanterie, generalul-maior Nicolaie Dohotariu, participant la activitate.


Biroul de Pres al Ministerului Aprrii Naionale