Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Gabriel Pătrașcu, tel: 0720264498

 


Comunicat nr. 75


Militarii participă la campania de împădurire


Ministrul apărării naționale, Mihai Stănișoară, a participat duminică, 22 martie a.c., alături de militari din compunerea Comandamentului Diviziei 1 Infanterie "Dacica" și ai Brigăzii 2 Infanterie "Rovine", la campania de împădurire care s-a desfășurat în zona localității Dăbuleni, județul Dolj.

"E o inițiativă demnă de toată lauda, suntem și noi prezenți aici, reprezentanții Ministerului Apărării Naționale. Este o desfășurare de forțe incredibilă, sunt prezenți mii de oameni, de la elevi până la pensionari. Pe de-o parte, este un lucru emoționant, iar pe de alta, ne dă încredere că atitudinea de respectare a naturii este prezentă în rândul românilor," a declarat Mihai Stănișoară.

În cadrul acțiunii, desfășurată sub genericul "România prinde rădăcini", au participat 100 de militari (ofițeri, maiștri militari și subofițeri) pe bază de voluntariat care, alături de reprezentanți ai administrației publice locale și ai Direcției Silvice Dolj, au îmbogățit vegetația forestieră din apropierea comunei Dăbuleni cu peste 1000 de puieți de salcâm plantați pe un teren afectat de fenomenul de deșertizare.

"Suntem alături de populația din această zonă așa cum am fost și în urmă cu trei ani pe timpul când s-au produs puternicele inundații din primăvara anului 2006. Împreună, militari și civili participăm la construirea unui mediu curat și sănătos pentru noi și copiii noștri, totodată prin această activitate contribuim și la stoparea fenomenului de deșertizare care afectează această localitate" a precizat comandantul Diviziei 1 Infanterie, generalul-maior Nicolaie Dohotariu, participant la activitate.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale