Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. col. Leonard MOCANU, tel.: 0744.359.491

 


Comunicat nr. 78


Convorbiri oficiale româno-marocane


Șeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, s-a întâlnit luni, 23 martie, cu generalul de corp de armată Abdelaziz BENNANI, inspectorul general al Forțelor Armate Regale ale Marocului, care efectuează, în perioada 23-26 martie, o vizită oficială în România.
În cadrul convorbirilor oficiale, amiralul Marin a prezentat experiența acumulată în procesul de transformare și modernizare a Armatei României și aspecte ale participării militarilor români la misiuni și operații internaționale.
Totodată, cei doi lideri militari au abordat elemente ale cooperării militare bilaterale și au explorat domenii de dezvoltare a acesteia.
Tot luni, oaspetele marocan s-a întâlnit cu secretarul de stat Ionel-Aurel LASCU, șeful Departamentului pentru Armamente.
În cadrul programului, mai sunt incluse vizite la Universitatea Națională de Apărare, la Centrul de Instruire prin Simulare al Statului Major General, la unități militare, la obiective culturale și istorice.
Marți, 24 martie, generalul Bennani va depune o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol.

* * *
Generalul Abdelaziz BENNANI s-a născut la 28 septembrie 1935 în Taza. A urmat studiile primare în localitatea natală, studiile secundare la Colegiul Militar Dar el Beida de la Meknes, iar în 1953 a fost admis la Școala de Ofițeri, specialitatea artilerie. Ulterior, și-a desăvârșit pregătirea prin cursuri de perfecționare și de stat major.
A îndeplinit funcții de comandă în subunități și unități de artilerie, a comandat Școala Regală de Artilerie, apoi a fost șef de stat major și comandant al Zonei Sud și inspector al Infanteriei. În prezent, este inspector general al Forțelor Armate Regale ale Marocului și comandant al Zonei Sud.
Pentru merite deosebite, a primit numeroase decorații naționale și ale unor țări precum Franța, Spania, Camerun, Arabia Saudită.
Generalul Abdelaziz BENNANI este căsătorit și are doi copii.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale