Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. col. Cristina Iacobuț, tel.0722.380.138

 


Comunicat nr. 97


Simpozion dedicat Zilei NATO


Statul Major General a organizat joi, 2 aprilie, în aula Ministerului Apărării Naționale, un simpozion cu prilejul Zilei NATO.
Activitatea a fost deschisă de generalul-maior dr. Ștefan OPREA, locțiitorul șefului SMG, iar în cadrul lucrărilor au fost prezentate patru expuneri: "Politica de apărare a României la cinci ani după integrarea în NATO", "Participarea Armatei României la operații conduse de NATO", "Conceptul strategic al NATO. Rolul său în asigurarea securității globale" și "Provocări și oportunități pentru NATO în perioada post Război Rece".
Expunerile au fost pregătite și prezentate de Elena Frunzeti, director adjunct în Direcția politici de apărare din Departamentul pentru politică de apărare și planificare, locotenent-colonelul Valentin Cheptănariu, din Direcția operații a Statului Major General, locotenent-colonelul Liviu Lazăr, din Direcția planificare strategică a Statului Major General, și Șerban Cioculescu, cercetător științific la Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară.

x x x


Statul Major General organizează, în perioada 1 - 5 aprilie, în toate garnizoanele, ceremonii militare, simpozioane, expuneri, expoziții de carte privind semnificația Zilei NATO și calitatea de membru pe care o are România.
Ceremonii militare se organizează, de asemenea, și în teatrele de operații unde țara noastră are militari prezenți.
Ziua NATO în România a fost instituită prin Legea nr.390 din 28.09.2004 și se sărbătorește în prima duminică a lunii aprilie.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale