Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: M.m Radu Mureșan, tel 0745188063

 


Comunicat nr. 114


Ceremonie militară la Cluj-Napoca


Maiorul (post-mortem) Iuliu - Vasile Unguraș, căzut la datorie pe timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, va fi repatriat cu o aeronavă militară aparținând Forțelor Aeriene Române, astăzi, 9 aprilie, în jurul orei 18.00, pe aeroportul din Cluj-Napoca.

După sosirea aeronavei, se va desfășura o ceremonie militară și se va prezenta ordinul ministrului apărării naționale privind înaintarea la gradul de maior post-mortem a căpitanului Iuliu - Vasile Unguraș.

Va fi prezentat, de asemenea, decretul prezidențial privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Național "Steaua României" în grad de Cavaler cu însemn de război, ca dovadă a recunoștinței și aprecierii pentru devotamentul dovedit de Vasile Unguraș în timpul executării misiunii.

Funeraliile maiorului Unguraș vor avea loc sâmbătă, 11 aprilie, la Cimitirul Mare din localitatea Dej.

Jurnaliștii care doresc să participe la ceremonia militară sunt rugați să trimită cererile de acreditare la fax nr. 0264-439 256 până astăzi, 9 aprilie, ora 15.30, și vor fi așteptați, începând cu ora 17.00, la Aeroportul Cluj-Napoca.
Pentru acreditare se vor specifica numele jurnalistului, instituția de presă, date de identitate și numărul autovehiculului cu care se dorește accesul în aeroport.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale