Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 135


Ziua Veteranilor de Război


Ziua Veteranilor de Război se sărbătorește la 29 aprilie, ca semn de recunoaștere a meritelor deosebite ale celor care au luptat pentru apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a României.

Cu acest prilej, în București și în celelalte garnizoane din țară se vor organiza ceremonii militare în cinstea veteranilor de război.

În București, se vor depune coroane de flori marți, 28 aprilie, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol (ora 11.00) și la Monumentul Eroilor Patriei din fața Universității Naționale de Apărare "Carol I" (ora 12.30).

Miercuri, de la ora 11.00, va avea loc Adunarea solemnă a veteranilor de război, în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național.

La aceste activități vor participa veterani de război, personalități din conducerea Ministerului Apărării Naționale, oficialități ale administrației publice locale, militari activi, în rezervă și în retragere.

Reprezentanții mass-media sunt invitați să participe la ceremoniile militare organizate în București și în țară.
xxx

Titlul de "veterani de război" a fost recunoscut pentru prima dată în ziua de 29 aprilie 1902 prin Înalt Decret Regal. "Ziua Veteranilor de Război" a fost instituită la 29 aprilie, prin H.G. 1222 din 10 octombrie 2007.


Biroul de presă