Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: cpt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 137


Ceremonii militare de Ziua Veteranilor de Război


Secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul, informare publică și creșterea calității vieții personalului, Dan Tătaru, a participat marți, 28 aprilie, la ceremoniile militare organizate în București la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol și la Monumentul Eroilor Patriei din fața Universității Naționale de Apărare "Carol I".

La activități au mai participat, alături de veteranii de război, locțiitorul șefului Statului Major General, generalul-maior Ștefan Oprea, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Dan Ghica-Radu, șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Dorin Dănilă, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul de flotilă aeriană Virgil Ristea, reprezentanți ai altor structuri centrale ale M.Ap.N., oficialități ale administrației publice locale, cadre militare în rezervă și în retragere.

La propunerea generalului de armată (r.) Marin Dragnea, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, a fost păstrat un moment de reculegere în memoria veteranilor de război căzuți la datorie pe câmpurile de luptă.

"Avem onoarea să te salutăm, Ostaș Necunoscut," și-a încheiat prezentarea generalul Dragnea, ca semn al recunoașterii meritelor deosebite ale celor care au luptat pentru apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a României.

Miercuri, de la ora 11.00, va avea loc Adunarea solemnă a veteranilor de război, în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național.


Biroul de presă