Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristian TEGLAȘ, tel.:0722 438 221

 


Comunicat nr. 139


Ceremonia repatrierii echipei OMLT din Afganistan


Ceremonia repatrierii din Afganistan a Echipei Operaționale de Consiliere și Legătură (OMLT), constituită din militari din Brigada 81 Mecanizată, se va desfășura joi, 30 aprilie, începând cu ora 10.30, la sediul unității din Bistrița.

Militarii români au preluat oficial responsabilitățile de instruire a structurii de garnizoană a armatei afgane din Qalat de la partenerul american, în data de 1 noiembrie 2008, executând timp de 6 luni activități de consiliere în toate domeniile funcționale ale acestei structuri, combinate cu o serie de misiuni de patrulare, umanitare și medicale în localitățile din provincia Zabul.

Cu acest prilej, la Brigada 81 Mecanizată se va organiza Ziua Porților Deschise, la care sunt invitați să participe tinerii interesați de cariera militară, cetățeni ai municipiului, personalități ale vieții politice și militare, cadre militare în rezervă și în retragere, veterani de război.

Invitații vor putea vizita expoziția de armament și tehnică din dotarea unității și vor avea oportunitatea să participe la ceremonia militară organizată cu prilejul repatrierii militarilor bistrițeni.

Misiunile militarilor bistrițeni au fost preluate, începând cu luna aprilie, de echipa OMLT formată din militari din cadrul Brigăzii 8 Artilerie Mixtă din Focșani.

Jurnaliștii interesați de eveniment vor fi așteptați, joi 30 aprilie, începând cu ora 10.30 la sediul unității din str. Grănicerilor, nr. 1, Bistrița.


Biroul de presă