Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 152


Manifestări dedicate zilei de 9 Mai


Ministerul Apărării Naționale organizează sâmbătă, 9 mai a.c., în municipiile reședință de județ și în localitățile unde sunt dislocate unități și mari unități militare, activități dedicate Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea Război Mondial și Zilei Europei.

În București, la Monumentul Eroilor Patriei din fața Universității Naționale de Apărare "Carol I", de la ora 10.00, va avea loc un ceremonial militar și religios de depuneri de coroane și jerbe de flori la care vor participa reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale și categoriilor de forțe ale Armatei, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere.

La Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand I" vor fi organizate, în zilele de 9 și 10 mai, între orele 10.00 și 14.00, Zilele muzeului, cu tema "10 Maiu la Museul Militar".

Vor fi prezentate, cu această ocazie, uniformele și echipamentul folosit de armata română în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, va avea loc o paradă militară cu uniforme de epocă, vor fi organizate demonstrații de tragere cu puști cu cremene și capse din perioada 1866-1870.

Pentru vizitatori va fi, de asemenea, amenajat un minipoligon de tragere cu pușca cu aer comprimat, va fi adusă o bucătărie de campanie la care va fi pregătită "hrană de război", iar Serviciul Muzicilor Militare va susține un concert de fanfară și muzică de promenadă.


Biroul de presă