Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Constantin MOISA, tel.: 0724222347

 


Comunicat nr. 157


A treia reuniune a Comitetului Mixt Româno - American


Centrul de Coordonare și Monitorizare a Implementării Acordului de Acces (CCMIA), din cadrul Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare, a organizat, în perioada 11-13 mai a.c., la București (Palatul Cercului Militar Național) și Mihail KOGĂLNICEANU, reuniunea Comitetului Mixt Româno-American pentru implementarea prevederilor Legii nr. 268 din 29 iunie 2006 privind "Acordul dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României".

Delegația României a fost condusă de secretarul de stat pentru Politica de Apărare și Planificare, Viorel OANCEA, și a inclus reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale și ai Ministerului Afacerilor Externe. Delegația Statelor Unite ale Americii a fost condusă de generalul-maior Paul SCHAFER, directorul pentru Strategii, Politici și Evaluări din cadrul Comandamentului SUA din EUROPA (EUCOM) și a inclus reprezentanți din cadrul Comandamentul Forțelor Terestre și Aeriene ale Statelor Unite în Europa (USAREUR și USAFE) precum și ai ambasadei SUA la București.

Pe parcursul reuniunii, oficialii români și americani au discutat despre stadiul implementarii Acordului de Acces dintre România și SUA și despre exercițiile comune româno - americane care urmează să se desfășoare în acest an în facilitățile și zona mai largă de manevră din județele Tulcea și Constanța.

De asemenea, membrii celor două delegații au luat în discuție elaborarea unui nou aranjament de implementare referitor la managementul urgențelor civile și protecției NBC, precum și stadiul lucrărilor de construcție a Forward Operating Site (facilitățile de încartiruire ale personalului care este prezent în Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu) și ale proiectelor EUCOM (asistență umanitară, modernizarea și construirea unor grădinițe, școli, etc.).


Biroul de presă