Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Col. Constantin MOISA tel. 0724.222.347/ Departame

 


Comunicat nr. 160


S-a încheiat Reuniunea Comitetului mixt româno-american


La finalul celei de-a treia Reuniuni a Comitetului mixt româno-american, secretarii de stat Viorel Oancea, din Ministerul Apărării Naționale, și Mihai Viorel Fifor, din Ministerul Administrației și Internelor, împreună cu ofițeri americani, au avut întâlniri, la Babadag și Constanța, în zilele de 13 și 14 mai, cu reprezentanți ai autorităților publice locale.

În cadrul acestor întâlniri au fost discutate detalii organizatorice cu privire la următorul exercițiu de instruire în comun româno - american, care se va desfășura în acest an pe teritoriul județelor Tulcea și Constanța.

În acest context s-au vizitat și lucrările de construcție care se efectuează în facilitățile de încartiruire ale personalului american din Centrul Administrativ Aerodromul Mihail Kogălniceanu, care se preconizează a se finaliza până la sfârșitul lunii septembrie 2009.

Activitatea se înscrie într-un program mai amplu de informare a populației cu privire la activitățile ce urmează a se desfășura în pregătirea exercițiului, și în special asupra prezenței tehnicii militare, care va desfășura acțiuni de manevră în zona Poligonului Babadag, începând cu luna august, până la sfârșitul lunii octombrie.

"Suntem aici pentru a realiza o bună comunicare cu cetățenii din zona Poligonului de Instrucție Babadag și să ne asigurăm că vor fi constienți de faptul că, în apropiere, se vor deplasa vehicule de luptă blindate pe timpul desfășurării exercițiului", a declarat colonelul Gary R. Russ, comandantul american al exercițiului.

* * *

Comitetul mixt româno-american a fost constituit în vederea implementării prevederilor Legii nr. 268 din 29 iunie 2006, referitoare la "Acordul dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României".


Biroul de presă