Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cdor. Tiberiu Frățilă, tel.: 0724323251

 


Comunicat nr. 172


Precizări


Referitor la reportajul de instrucție postat pe portalul "Armata TV" de pe site-ul Ministerului Apărării Naționale, Direcția Informare și Relații Publice face următoarele precizări:

Reportajul de instrucție prezintă modul de pregătire a militarilor din Grupul Naval al Forțelor pentru Operații Speciale. Materialul a fost filmat în data de 28 aprilie a.c. de jurnaliști ai Grupului Mass-Media al Forțelor Navale, în timpul unui exercițiu care a avut loc în zona Hârșova. Reportajul a fost difuzat de posturile locale de televiziune din Dobrogea pe data de 10 mai. Ulterior, documentarul a fost postat pe portalul "Armata TV" al Ministerului Apărării Naționale.

Din păcate, mass-media a preluat trunchiat secvențe din acest reportaj, a cărui durată este de șase minute, și a indus ideea că ar fi vorba de un protest al militarilor Forțelor Navale.

Ministerul Apărării Naționale precizează că nu este vorba, în niciun caz, de proteste ci, mai degrabă, de o îngrijorare firească exprimată de un militar în contextul rectificării bugetare și al discuțiilor privind amânarea la plată a unor sporuri. Armata României este capabilă să își continue misiunile, exercițiile și tragerile de luptă chiar și în condițiile unui buget de austeritate.


Biroul de presă