Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Ion BURGHIȘAN, tel.: 0741102701

 


Comunicat nr. 212


Nave militare japoneze vizitează România


O grupare alcătuită din trei nave-școală aparținând Forțelor Navale Japoneze va efectua, în perioada 19-22 iunie, o vizită oficială în portul Constanța.

Navele "Kashima", "Shimayuki" și "Yuugiri" se află sub comanda contraamiralului Masao Kawamura și au la bord, pe lângă echipaje, și cadeți ai Institutului Forțelor Navale de Autoapărare, totalizând 710 marinari.

Programul marșului de instruire, de 145 de zile, prevede escale în porturi din: Singapore, India, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Oman, Arabia Saudita, Turcia, România, Grecia, Pakistan, Malaysia, Brunei, Indonesia.

Vizita celor trei nave-școală în țara noastră se desfășoară cu prilejul celebrării a 50 de ani de la reluarea relațiilor diplomatice dintre Japonia și România.

Programul escalei cuprinde întâlniri cu autoritățile locale, precum și vizitarea Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", Șantierului Naval Constanța și a unor obiective turistice.

Sâmbătă, 20 iunie, între orele 09.30-11.00 și 13.30-16.00, cele trei nave japoneze, acostate la Dana Pasageri a Portului Constanța, vor putea fi vizitate de populația civilă. De la ora 19.00, pe faleza Cazinoului din Constanța, Muzicile Militare ale Forțelor Navale din Japonia și România vor susține un concert.

Jurnaliștii interesați de activități sunt așteptați, vineri, 19 iunie, între orele 9.30-10.00, la conferința de presă, organizată la bordul navei "Kashima", susținută de E.S. Yoshinobu Higashi, ambasadorul Japoniei în România și de contraamiralul Masao Kawamura, comandantul Divizionului Japonez de Nave-Școală.


Biroul de presă