Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 213


Ziua Constructorilor Militari


Direcția Domenii și Infrastructuri sărbătorește, joi, 18 iunie, 89 de ani de la înființare.

Cu acest prilej, specialiștii în construcții militare din cadrul Direcția Domenii și Infrastructuri din Ministerul Apărării Naționale au avut o adunare solemnă la care a participat și secretarul de stat Dan Tătaru.

"Constructorii militari au avut și au în continuare un rol important în administrarea patrimoniului imobiliar al Armatei României, manifestându-se ca specialiști într-un domeniu de mare valoare și responsabilitate", a spus cu acest prilej Dan Tătaru.

Direcția Domenii și Infrastructuri și concepția privind administrarea ministerului sunt în plin proces de transformare și de adaptare la cerințele și statutul României de țară membră a Uniunii Europene și a NATO.

"Strategia de transformare a armatei solicită o implicare inteligentă și novatoare în realizarea infrastructurii necesare unei armate moderne ce și-a asumat cu responsabilitate misiunile și rolul în cadrul Alianței Nord Atlantice. Se cere, mai mult ca oricând, performanță și deplină legalitate în gospodărirea patrimoniului imobiliar prin continua perfecționare a pregătirii și acțiunii corpului de constructori militari", a concluzionat secretarul de stat Tătaru.

* * *

Hronicul oștirii consemnează data de 18 iunie 1920 ca reper al nașterii Direcției Domenii și Infrastructuri. Atunci a fost promulgat Înaltul Decret Regal nr. 2645 care a dispus să se înființeze "Direcția a XII-a, Chestiuni privitoare la construcții, cazarmament, mobilier și domenii militare". Mai apoi, prin Înaltul Decret nr. 517, din 3 ianuarie 1863, avea să fie aprobat "Regulamentul casarmelor", primul din istoria armatei române prin care se legiferau problemele tuturor activităților de construcții-domenii.


Biroul de presă