Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Gabriel PĂTRAȘCU, 0720.264.498

 


Comunicat nr. 230


Concert de promenadă susținut de muzica militară a Diviziei 1 Infanterie "Dacica"


Cu ocazia împlinirii a 178 de ani de la înființarea muzicilor militare moderne din Armata României, miercuri, 1 iulie, începând cu ora 18.00, muzica militară a Diviziei 1 Infanterie "Dacica" va susține un concert de promenadă în Parcul "Sergiu Celibidache" (fost Moghioroș), sector 6, București.

Pe timpul concertului vor fi interpretate marșuri, polci și valsuri ale unor renumiți compozitori români și străini, precum și piese îndrăgite din repertoriul popular românesc.

x x x
Muzica militară a Diviziei 1 Infanterie "Dacica" are în compunere 20 de militari instrumentiști și este condusă de căpitanul Daniel- Romeo Florea.
Valoarea individuală a muzicienilor militari instrumentiști, cât și a dirijorilor pe care i-a avut această formație militară, a permis ca în repertoriul său, pe lângă partiturile cu specific militar absolut necesare desfășurării activității unei astfel de formații, să abordeze și numeroase lucrări muzicale din repertoriul universal, special adaptate pe specificul formațiilor de Big Band.
Sobrietatea, virtuozitatea și disciplina de ansamblu sunt trăsături ce caracterizează interpretările acestei formații instrumentale. Aceste calități i-au adus și un bine meritat prestigiu atât în țară cât și în străinătate, cu prilejul participării la Festivalul Internațional al Muzicilor Militare de la Morges din Elveția, din anul 2001, și în teatrele de operații din Irak și Afganistan, în luna decembrie a anului 2005, unde a susținut concerte pentru militarii români aflați în misiune.


Biroul de presă