Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 246


România a predat comanda SEEBRIG


Ceremonia de predare/primire a comenzii Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei (SEEBRIG) și a președinției Comitetului de Coordonare a Procesului Reuniunii Miniștrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM-CC) a avut loc miercuri, 15 iulie, la Istanbul. Festivitatea s-a desfășurat în prezența reprezentanților militari și civili ai celor șapte națiuni membre.

Cu acest prilej, generalul de brigadă dr. Virgil Bălăceanu (România) a predat generalului de brigadă Zyber DUSHKU (Albania), împreună cu prerogativele de comandă a SEEBRIG, drapelul și însemnele brigăzii. În cuvântul său de final, generalul Bălăceanu a mulțumit militarilor celor șapte națiuni membre pentru sprijinul acordat în cei doi ani de mandat și pentru eforturile de a face din SEEBRIG o forță credibilă în sprijinul păcii. Totodată, generalul Bălăceanu a mulțumit națiunii gazdă, Turcia, pentru eforturile de a asigura toate condițiile pentru îndeplinirea misiunii.

Ministerul Apărării Naționale a fost reprezentat la această activitate de Viorel Oancea, secretar de stat pentru politica de apărare și planificare, și de amiralul Gheorghe Marin, șeful Statului Major General. Totodată, la ceremonie au fost prezenți militarii români care încadrează comandamentul brigăzii și un pluton de militari din Batalionul 341 Infanterie, Topraisar.


Biroul de presă