Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: col. Leonard MOCANU, 0744.359.491

 


Comunicat nr. 249


DIALOG MILITAR ROMÂNO-SLOVAC


Șeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe MARIN, s-a întâlnit joi, 16 iulie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu generalul „ubomir BULIK, șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Republicii Slovace, care efectuează o vizită oficială în România.

Cu acest prilej, cei doi lideri militari au abordat aspecte ale cooperării militare bilaterale și în cadrul structurilor NATO și Uniunii Europene. Totodată, au avut un schimb de opinii referitoare la evoluția situației de securitate din regiunea Mării Negre și din Balcanii de Vest.

Amiralul Marin i-a prezentat oaspetelui slovac elemente ale procesului de transformare și modernizare a Armatei României și a evidențiat aspecte privind experiența acumulată de militarii români în teatrele de operații din străinătate.

Tot joi, generalul BULIK s-a întâlnit cu domnul Ioan-Aurel LASCU, secretarul de stat pentru armamente. Programul delegației slovace a mai cuprins vizitarea unor unități militare și a unei expoziții de tehnică militară, participarea la un exercițiu demonstrativ și depunerea unei coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut.


Biroul de presă