Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: col. Leonard Mocanu, tel: 0744.359.491

 


Comunicat nr. 280


Amiralul Marin s-a întâlnit cu locotenent-colonelul Pegulescu


Șeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, l-a vizitat sâmbătă, 8 august, pe locotenent-colonelul Nicușor-Augustin Pegulescu, aflat la recuperare în Centrul de Reabilitare a Răniților de Război de la Centrul Medical "Walter Reed" al Forțelor Terestre Americane.

Cu acest prilej, șeful SMG a discutat cu medicii curanți despre evoluția stării de sănătate a ofițerului român. Pe timpul vizitei, amiralul Marin s-a interesat despre modul în care este tratat locotenent-colonelul Pegulescu, precum și despre starea moralului acestuia. Din informațiile furnizate, a reieșit că evoluția este pozitivă și că ofițerul beneficiază de îngrijiri și tratament la cele mai ridicate standarde.

Locotenent-colonelul Nicușor-Augustin Pegulescu și-a exprimat gratitudinea față de modul în care este tratat și optimismul cu privire la refacerea cât mai completă a capacitații sale fizice.

Amiralul Marin l-a felicitat pe locotenent-colonelul Pegulescu pentru curajul și devotamentul dovedite în îndeplinirea misiunii, l-a încurajat și l-a asigurat de tot sprijinul și i-a oferit câteva cadouri simbolice.

Locotenent-colonelul Pegulescu a fost rănit pe 9 ianuarie, în Afganistan, în urma deflagrației unui dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul unei misiuni la aproximativ 50 de kilometri sud-vest de Baza Lagman.


Biroul de presă