Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Gabriel Pătrașcu: tel. 0241.608.352

 


Comunicat nr. 283


Coloane militare pe ruta Mihail Kogălniceanu - Poligonul Babadag


Militarii români și americani participanți la exercițiul "Joint Task Force - East Rotation - 2009" vor începe deplasarea, marți, 11 august, către Poligonul Babadag din județul Tulcea în vederea executării antrenamentului în comun.

Pe timpul instruirii, militarii români și americani vor desfășura trageri în comun cu armamentul din dotare, exerciții cu trageri reale la nivel pluton, exerciții tactice specifice zonelor urbane, tehnici de acțiune individuale, patrule mixte precum și acordarea primului ajutor în zonele de operații.

În perioada de timp cât se vor afla în teren, militarii vor beneficia de condiții de cazare, hrănire și asistență medicală similare celor de la Centrul Administrativ Aerodromul Mihail Kogălniceanu (C.A.A.M.K).

Deplasarea de la Mihail Kogălniceanu la Poligonul de la Babadag și retur se va face în cadrul unor coloane militare constituite din tehnică pe roți (transportoare amfibii blindate, transportoare blindate Stryker, transportoare blindate de tipul HMMWV și VAMTAC și autocamioane). Coloanele militare vor fi însoțite și escortate de către echipaje ale Poliției Militare.

Conducătorii auto aflați în trafic în acel moment sunt rugați să respecte prevederile stipulate în Codul Rutier Român referitoare la întâlnirea pe traseu cu o coloană aflată în marș.


Biroul de presă