Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 297


Convorbiri militare româno-portugheze


Șeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, l-a primit luni, 24 august, cu generalul Luís Vasco Valença Pinto, șeful Statului Major General al Forțelor Armate din Portugalia, care efectuează o vizită oficială în România.

În cadrul convorbirilor oficiale, cei doi lideri militari au abordat aspecte ale cooperării militare bilaterale.

Amiralul Marin i-a prezentat generalului portughez experiența Armatei României în procesul de transformare și modernizare, în contextul apartenenței țării noastre la NATO și la Uniunea Europeană, și elemente ale participării militarilor români la operații și misiuni internaționale.

Tot luni, generalul VALENÇA PINTO a fost primit de secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul, informare publică și creșterea calității vieții personalului, Dan Tătaru, cu care a discutat, printre altele, despre colaborarea dintre cele două armate și despre problematica Mării Negre. Secretarul de stat i-a prezentat, de asemenea, șefului delegației portugheze structura, organizarea și activitatea departamentului pe care îl conduce.

Oaspetele portughez a apreciat contribuția Armatei României la misiunile internaționale și s-a arătat interesat de selecția, instruirea și managementul carierei militarilor profesioniști.

Programul delegației a mai cuprins o vizită la Statul Major al Forțelor Terestre și depunerea unei coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut.


Biroul de presă