Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Cristina Iacobuț, tel.: 0722.380.138

 


Comunicat nr. 309


Convorbiri militare româno-italiene


Șeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, s-a întâlnit joi, 3 septembrie, cu șeful Statului Major al Apărării din Republica Italia, generalul Vincenzo Camporini, care efectuează o vizită oficială în România.

În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la experiența României în procesul de modernizare și transformare a forțelor armate ca țară membră a NATO și a UE, participarea Armatei României la operații și misiuni internaționale, situația de securitate din Balcanii de Vest și din regiunea Mării Negre, precum și la cooperarea militară bilaterală.

Tot joi, generalul Vincenzo Camporini s-a întâlnit cu secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul, informare publică și creșterea calității vieții personalului, Dan Tătaru, cu care a discutat, printre altele, despre valorile comune ale Alianței Nord-Atlantice și despre transformările recente ale celor două armate. De asemenea, cei doi demnitari au abordat subiecte legate de colaborarea româno-italiană în domeniul învățământului militar. Secretarul de stat Tătaru i-a prezentat, de asemenea, șefului delegației italiene structura, organizarea și activitatea departamentului pe care îl conduce.

Programul delegației italiene mai cuprinde depunerea unei coroane de flori la Monumentul Ostașului Necunoscut din București și vizitarea unor unități militare din Brașov și Cluj.


Biroul de presă