Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 313


Transfer de autoritate în Kosovo


În baza Camp Villaggio, Kosovo a avut loc, la finalul săptămânii trecute, transferul de autoritate la nivelul detașamentelor ROFND XVIII și ROFND XIX, eveniment la care au participat și reprezentanți ai națiunilor prezente cu forțe în cadrul Brigăzii Multinaționale Vest.

Generalul de brigadă Roberto Peretti, comandantul Brigăzii Multinaționale Vest, i-a felicitat pe militarii români din detașamentul ROFND XVIII pentru felul în care au dus la bun sfârșit misiunile încredințate iar militarilor detașamentului ROFND XIX le-a urat mult succes în misiune.

***

Detașamentul ROFND XVIII este compus din militari ai Batalionului 60 Parașutiști Băneasa - Otopeni și este condus de maiorul Ionuț Gheorghe.

Detașamentul ROFND XIX este compus din 86 de militari din Batalionului 498 Parașutiști "Smaranda Brăescu" din Bacău și sunt comandați de maiorul Constantin Cristinel Calinciuc.

Pe perioada mandatului de șase luni militarii vor desfășura misiuni în sprijinul păcii.

În cadrul ceremonialului transferului de autoritate detașamentul a intrat sub comanda colonelului Fabrizio Biancone - comandantul Task Force Aquila.


Biroul de presă