Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Constin Spînu

 


Comunicat nr. 316


Precizare adresată cotidianului "Ziua"


În ediția din data de 9 septembrie a.c., cotidianul "Ziua" publică, sub semnătura domnului Cristian Unteanu, articolul cu titlul "Noua tichie de mărgăritar".

Autorul își bazează întreg articolul pe o "declarație" pe care ministrul apărării naționale ar fi dat-o la Palatul Parlamentului, în urma audierii din Comisiile pentru Apărare, Ordine publică și Siguranță Națională ale Senatului și Camerei Deputaților. Cităm paragraful redactat de domnul Unteanu: "Programul de achiziție pentru avioanele multirol F-35 ar trebui să fie pe masa CSAT în acest an, a declarat ministrul Stănișoară."

Pentru corecta informare a opiniei publice, facem precizarea că ministrul Stănișoară a declarat, de fapt, că speră că "problema achiziției de avioane multirol va ajunge pe masa CSAT până la finalul anului, pentru a se putea lua o decizie."

Mai mult, ministrul apărării naționale a precizat că "nu există însă nicio decizie și nicio îndreptare a deciziei spre o anumită direcție. Practic, acum acumulăm informații despre avioanele noi de toate tipurile posibile, dar vrem să punem alături de aceste variante și varianta unui avion în uz, care să facă trecerea pe o anumită perioadă până la o eventuală achiziție a avionului F-35".

Aceste declarații sunt ușor verificabile, fiind preluate ca atare de agențiile de presă. De asemenea, putem pune la dispoziția domnului Unteanu înregistrările audio-video ale declarației de presă a ministrului Mihai Stănișoară.

Pentru corecta informare a opiniei publice, am adresat rugămintea distinsei conduceri a publicației să dispună corecturile necesare.


Biroul de presă