Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 322


Dezbaterea cu tema CRIZA


Cercul Militar Național găzduiește, miercuri 16 septembrie, începând cu ora 18.00, la Sala "Ștefan cel Mare și Sfânt", dezbaterea cu tema: "CRIZA: DE CE NU ȘTIM CE ESTE?", susținută de dr. ADRIAN MAJURU, istoric și cercetator la Muzeul Municipiului București, profesor asociat la Facultatea de Urbanism, din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" și avându-l ca invitat pe dr. ANTOINE HEEMERYCK, antropolog, cercetător asociat al Universitatea Panthéon din Sorbonne, membru al Asociației Franceze de Antropologie.

Jurnaliștii interesați să participe la dezbatere vor fi așteptați la intrarea în Palatul Cercului Militar Național, strada Constantin Mille nr.1, miercuri, 16 septembrie, între orele 17.15 - 17.45.

ADRIAN MAJURU este cercetator la Muzeul Municipiului București și coordonează Muzeul Dr.Nicolae Minovici. Este autorul mai mulor carți despre București, precum "Bucureștiul mahalalelor sau periferia ca mod de existență" (2003) și "București. Povestea unei geografii umane" (2008). Între alte volume publicate amintim "Copilaria la români" (2005), "Familia Minovici-univers spiritual" (2006) și "Destin valah în ilustrații și 101 texticulete" (2009). În prezent coordonează seriile "Antropologia urbană" și "Periferii nocturne" la Editura Paralela 45.
În sfera preocupărilor sale se află și zona "underground" social urban. În sprjinul celor care studiază acest domeniu din perspectiva antropologică, el a editat, începând cu anul 2005, lucrări cu referire la cerșetorie, delincvență, vagabondaj, prostituție, sinucidere, nebunie.


Biroul de presă