Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Viorel Mocanu tel. 0746605395

 


Comunicat nr. 326


Exercițiu de instruire în comun româno-chinez "Friendship Action 2009"


La sediul Batalionului 26 Vânători de Munte din localitatea Brad, județul Hunedoara, s-a desfășurat, luni, 14 septembrie, ceremonia de deschidere a exercițiului de instruire în comun româno-chinez "Friendship Action 2009".

Activitatea se desfășoară pe parcursul a aproximativ două săptămâni, timp în care un pluton de militari chinezi, din compunerea unei brigăzi de vânători de munte, vor exersa, alături de o subunitate din cadrul Batalionului 26 Vânători de Munte, proceduri specifice acțiunilor militare în teren muntos.

Tematica programului de instruire cuprinde trageri cu armamentul din dotare, exerciții tactice în teren muntos-împădurit și instrucție alpină.

La ceremonia de deschidere a exercițiului au participat generalul de brigadă Vasile BÂREA, comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte, atașatul militar al Republicii Populare Chineze în România, colonelul superior ZHU GUANQING, alături de reprezentanți ai autorităților publice locale.

Cele două părți au evidențiat legăturile de prietenie și respect reciproc consolidate în cei 60 de ani de relații diplomatice dintre România și Republica Populară Chineză.

Exercițiul bilateral se înscrie în seria schimburilor de experiență efectuate în comun de militarii români cu structuri alpine din alte state.


Biroul de presă