Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 332


Sublocotenentul p.m. Ioan Grosaru, comemorat la Păiseni


Sublocotenentul p.m. Ioan Grosaru, căzut la datorie în urmă cu doi ani în Irak, a fost comemorat sâmbătă, 19 septembrie, în satul Păiseni, comuna Cornul Luncii (județul Suceava).

Cu acest prilej, un sobor de preoți, condus de Nicolae Bradatan, vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a oficiat o slujbă religioasă, a sfințit crucea și mormântul eroului, precum și monumentul eroilor din primul și al doilea război mondial amplasat în cimitirul din Păiseni.

La ceremonial au participat, alături de familia eroului, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, caporalul Marius Iovi, rănit în timpul atacului din 21 septembrie 2007, și colegi din cadrul Batalionului 32 Infanterie "Mircea".

În cuvântul său, locotenent-colonelul Cristian Dinulică, comandantul Batalionului 32 Infanterie "Mircea", a prezentat activitatea eroului în țară și în teatrul de operații și a dat citire unei scrisori adresată familiei de către ministrul apărării naționale, Mihai Stănișoară.
În scrisoare se spune, printre altele: "În acea crudă zi de 21 septembrie 2007, Ioan a acționat cu dăruire, demnitate și curaj pentru înfruntarea pericolelor asumate, căzând la datorie, în numele patriei sale, alăturându-se astfel, mult prea devreme, Armatei Române din Ceruri. În fața memoriei sale ne înclinăm cu deosebit respect și prețuire și vă încredințăm că jertfa sa supremă va rămâne veșnic în conștiința noastră, ca un memorabil exemplu de îndeplinire a datoriei militarului român față de țară/.../Alături de toată Armata Română și de toți cei peste 8.000 de militari, care au reprezentat România în misiunea din Irak prin fapte și prin sacrificii, vă sunt profund recunoscător și vă încredințez că mă voi ruga mereu lui Dumnezeu pentru odihna sufletului eroului nostru, sublocotenent Ioan Grosaru".
x x x
Sublocotenentul p.m. Ioan Grosaru a decedat, și alți cinci militari au fost răniți, pe data de 21 septembrie 2007, pe timpul unei misiuni de patrulare. Militarul, ochitor la mitralieră, a ajutat la evacuarea din transportorul avariat a colegilor răniți, dar el nu s-a mai putut salva din TAB-ul care a luat foc, în urma exploziei muniției.


Biroul de presă