Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. col. Cristina IACOBUȚ, 0722.380.138

 


Comunicat nr. 340


Exercițiul Național Întrunit "ROUEX 09"


Statul Major General organizează, conform Planului cu principalele activități pe anul 2009, în perioada 28 septembrie - 3 octombrie, exercițiul național întrunit "ROUEX 09", care cuprinde trei etape.

Exercițiul se desfășoară în conformitate cu standardele și procedurile NATO și permite antrenarea simultană a structurilor de conducere operațională de nivel operativ și tactic în planificarea și desfășurarea de acțiuni militare întrunite.

"ROUEX 09", la care participă structuri până la nivel batalion, subordonate Statului Major General, are loc în poligoanele de pe teritoriul național și se bazează pe scenariul fictiv al unei campanii incluzând acțiuni militare cu întrebuințarea forțelor într-o operație de tip "articol 5" de apărare colectivă a teritoriului unor state membre NATO.

Obiectivele principale ale acestui exercițiu sunt afirmarea forțelor destinate NATO care finalizează operaționalizarea în anul 2009, certificate anterior, perfecționarea capacității de planificare și conducere a unităților în timpul operației, aplicarea și confirmarea procedurilor de operare conform standardelor și antrenarea participanților în planificarea și desfășurarea unor operații întrunite.


Biroul de presă