Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: col. Radu Bâlbâie, tel. 0722.223.767

 


Comunicat nr. 346


Reuniunea Grupului de lucru audio-vizual militar al NATO la București


Reuniunea Grupului de lucru audio-vizual militar al NATO (NMAVWG) se desfășoară, în perioada 28 septembrie - 2 octombrie, la Palatul Cercului Militar Național.

La deschiderea lucrărilor, au participat Iulian Fota, consilier prezidențial, și general-maior Tudor Munteanu, locțiitor al șefului Departamentului pentru relația cu Parlamentul și informare publică.

La cea de-a 34-a reuniune a NMAVWG participă specialiști în domeniul audiovizualului din majoritatea țărilor membre NATO, iar printre temele dezbătute se numără procedurile de realizare și transfer al produselor video, audio și foto pe suport digital de înaltă fidelitate, noi tehnici și produse multimedia pentru a îmbunătăți comunicarea audio-vizuală către publicul larg în domeniul relațiilor publice în beneficiul fiecărei țări dar și al Alianței. De asemenea, sunt abordate aspecte privind reorganizarea eficientă și retehnologizarea noilor structuri audio-video militare pe timpul operațiilor desfășurate de NATO.

Programul reuniunii de la București mai cuprinde prezentarea celor mai recente producții naționale militare și găsirea unor forme noi de colaborare a secțiilor audio-video naționale cu natochannel.tv (canalul de televiziune al NATO din internet), schimbul de produse video între aliați și posibilitatea realizării unor coproducții.

Lucrările grupului sunt conduse de colonelul Giancarlo Fortuna (consilier la Colegiul de Apărare al NATO de la Roma) și colonelul Radu Bâlbâie (directorul Trustului de Presă al M.Ap.N.).


Biroul de presă