Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristina Iacobuț, tel. 0722.380.138

 


Comunicat nr. 359


Convorbiri militare româno-suedeze


În perioada 12-14 octombrie, la invitația șefului Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe MARIN, comandantul suprem al Forțelor Armate suedeze, generalul Sverker GÖRANSON, efectuează o vizită oficială în România.

În timpul convorbirilor oficiale de luni, 12 octombrie, cei doi lideri au abordat aspecte ale cooperării militare bilaterale, au identificat noi modalități de întărire și diversificare a acesteia și au discutat despre evoluția situației de securitate din regiunea Mării Negre și din Balcanii de Vest, precum și despre subiecte de interes comun de pe agendele de lucru ale NATO și UE.

Amiralul MARIN i-a prezentat omologului său elemente ale experienței acumulate în procesul de modernizare, de transformare și de profesionalizare a forțelor armate ale României în calitate de țară membră a NATO și a UE, precum și ale participării militarilor români la operații și misiuni internaționale.

Programul delegației suedeze mai cuprinde depunerea unei coroane de flori la Monumentul Ostașului Necunoscut, vizitarea Universității Naționale de Apărare "Carol I", a Academiei Forțelor Aeriene "Henri Coandă", participarea la un exercițiu demonstrativ al Batalionului 21 Vânători de Munte din Predeal și vizitarea Bazei 71 Aeriene de la Câmpia Turzii.


Biroul de presă