Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 373


Precizare


Referitor la articolul publicat în ediția de vineri, 23 octombrie a.c., a ziarului "Adevărul", Biroul de Presă al M.Ap.N. face următoarele clarificări:

În mod eronat s-a afirmat în articol că MApN a luat deja hotărârea de a aplica Legea privind reorganizarea unor autorități și instituții publice, susținerea mediului de afaceri și respectarea mediului de afaceri și respectarea acordului-cadru cu Comisia Europeană și FMI. Precizăm foarte clar că legea NU a intrat în vigoare, ca urmare MApN NU va aplica prevederile ei înainte de publicarea în Monitorul Oficial.
Având în vedere caracterul special al misiunilor personalului Ministerului Apărării Naționale, s-a analizat un posibil curs de acțiune care să ofere soluții optime în vederea unei eventuale puneri în aplicare a acestei legi.

Cu privire la situația militarilor aflați în misiuni temporare sau individuale în străinătate, cum sunt militarii aflați în teatrele de operații, propunerile formulate în analiza efectuată de minister prevăd explicit EXCEPTAREA acestora de la posibila aplicare a legii ("personalul aflat în misiuni temporare și misiuni individuale își va desfășura activitatea/va fi plătit normal") și nu includerea lor, așa cum greșit se afirmă în articolul citat.


Biroul de presă