Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Dragoș Axinia, tel.: 0723198922

 


Comunicat nr. 374


Sacrificiu suprem pentru salvarea unui camarad


Plutonierul adjutant Cătălin Stanciu Scarlat, instructor militar la UM 01951 Buzău, și-a pierdut viața vineri, 23 octombrie, căzând de la înălțime, în timpul desfășurării unui exercițiu de instrucție alpină, după ce a reușit să-și salveze elevul și, în același timp, camaradul său aflat în pericol.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 10.00, când unitatea executa în poligonul de instrucție, conform programului, o ședință de pregătire de specialitate. În urma intervenției profesioniste a instructorului, viața cursantului a fost salvată. Fiind rănit grav, acesta a fost transportat de urgență la spitalul județean Buzău pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

Imediat după producerea accidentului, o echipă SMURD a sosit la fața locului și a încercat resuscitarea subofițerului, constatând, în final, decesul acestuia.

Împrejurările producerii accidentului sunt cercetate de reprezentanți ai Parchetului Militar și de o comisie condusă de comandantul unității.

Plutonierul adjutant Cătălin Stanciu Scarlat, promoție 1990, își desfășura activitatea într-o unitate de elită a Forțelor Terestre. De-a lungul timpului, a instruit generații de militari pentru misiuni ale forțelor pentru operații speciale. În perioada iulie 2008 - ianuarie 2009, a îndeplinit o misiune în teatrul de operații din Afganistan. Era căsătorit și avea un copil.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale este alături de familia îndoliată și transmite acesteia sincere condoleanțe.


Biroul de presă