Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Ciobotaru Eugen, tel.: 0762291793

 


Comunicat nr. 396


Ziua Artileriei


Ziua Artileriei va fi sărbătorită marți, 10 noiembrie, între orele 11:00 și 13:00, la sediul Brigăzii 8 Artilerie "Alexandru Ioan Cuza" din Focșani, printr-o ceremonie militară și religioasă.

În timpul ceremoniei se va intona Imnul de stat, se va oficia un serviciu religios, se vor înmâna diplome câștigătorilor la concursurile aplicativ-militare, se va desfășura apelul solemn și vor defila efectivele brigăzii.

La activitate vor participa personalul brigăzii, militari în rezervă și retragere, veterani de război și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Activități similare sunt organizate și desfășurate și în garnizoanele Bârlad și Ploiești, unde se află dislocate unități militare subordonate brigăzii de artilerie focșănene.

Jurnaliștii interesați de activitate sunt așteptați marți, 10 noiembrie, începând cu ora 10.30, la sediul brigăzii din Focșani, Bulevardul București, nr. 4-6.

* * *
La 10 noiembrie 1843, în Țara Românească, prin Porunca Domnească nr. 198, s-a legiferat înființarea primei baterii de artilerie și încadrarea acesteia cu ofițeri, subofițeri și trupa necesară.


Biroul de presă